Monday, May 3, 2010

Lagenda Budak Setan

Hari ini adalah hari menulis blog dalam Bahasa Melayu. Para pembaca sekalian, harap maaf jika ayat-ayat di dalam blog ini terlalu skema dan membuat anda rasa segala bulu roma berdiri ketika membaca. Ini kerana saya tidak pandai menulis dalam Bahasa Melayu rojak walaupun saya selalu bertutur mengikut ‘slang’ tersebut ketika berkomunikasi dengan rakan-rakan sepejabat (it’s a sense of mockery to that slang and we were not trying to be KL-ian)

 

I guess my attempt to write in Malay will take me quite some time to finish this entry. So, I decided to stop and write in a language that I am comfortable writing in. English! Yes, yes, most of us are too westernized but we are not Malays and I can speak Dusun very well so stop judging!

 

So, probably a lot of younger generations have no idea what this Lagenda Budak Setan is. But, those my age and are book worms will definitely know about this book, even if you didn’t read it. It was a BEST SELLER way back when and I am very sure that every girl in my class read this book. It’s a classic. I remember my friend, Capri was so engrossed in reading this book, she finished reading it in a day!! And it’s a almost 500 pages book. That got me interested to buy that book so I did! And although I didn’t finish reading it in a day but it was a good love story, I can say it’s the same level with The Notebook and Dear John. But, even if I found it sad and interesting, my favorite book from this author Ahadiat Akashah was not Lagenda Budak Setan. My favourite was Pilot Cafe! Readers my age (if any), still remember that one? Anyways, I bought a lot of his books back then. Untuk Semua Gadis Yang Pernah Ku Cintai was also one of them.

 

What inspired me to post this entry is that I was checking the showing schedule for Iron Man 2 when I saw ‘Lagenda Budak Setan’ on coming soon category in that website and it brought a smile to my face and thought “they made a movie, finally!” and I searched for the trailer on YouTube so here it is:

 

 

 

I am quite dissapointed with the choices of actors. Farid Kamil and Que Haidar??!! I guess Farid Kamil is quite acceptable but Que Haidar??!! Siapa bah yang rasa dia hensem ni? Hah?  Kalau saya la si Ayu kan, dari awal lagi bah saya tau sudah sya tidak mau kahwin si Azmi oh. My choices of Kasyah and Azmi would be:

 

1. Ebi Kornelis

ebi-kornelis

 

 

2.  Azwin Andy

 

AzwinAndysmile

 

3. Awal Ashaari (to play Azmi in the movie)

awal2

 

The choices of actresses is not so bad. I think they can portray the beauty of the girls in LBS. Sebab, kalu kamu baca tu buku, ko akan imagine muka durang kan macam Greek goddesses lagi ni so the actresses the chose for the movie is acceptable la.

 

I am so excited to watch this movie because it brings back college memories. How wonderful it was being a student. Students believe me, you will miss college years once you start working, it might feel like hell now being at school but it’s double hell being at work. And thing is you always gonna feel like you are underpaid when you were not. LOL. Well, thats grown up for ya. Never satisfied. Always wanting more but I guess that’s normal. When you stop wanting more and achieve more in life, there’s something wrong.

 

Ok, back to the movie. I’m not expecting it to be as good as it is in that book but I keep wondering how will they summarize over 10 years story in to a  1 1/2 hour movie. I hope its good, and one thing I wish is to watch this with my two friends Capri and Ida. I’ll drive!!!! Hehehe.

 

Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai Ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?

 

Much Love, x

8 comments:

SuicideCandy said...

i remember lagenda budak setan, you told me about it once. LOL... My pick wud be Azwin Andy!

Nancy said...

Ya...ramai kami obses dengan tu buku, I can't believe it! LOL!!! And yes, my choice is Azwin Andy!!

Endun said...

ha ha ha tak sempat ikut baca coz I dah blah time tu..kalo kenang balik memang u all gila novel..aku baca la juga pilot cafe..cinderella..ingat penyanyi tu nama ida..ermmm lari topic jap...I pun pilih Azwin Andy..:)teheee

the Lady Of sHolatt said...

hye. eventho im not in ur range age, but i read that book!! & i look forward for the movie. ahadiat is one of my fave author in malaysia. anyway, u got a really nice blog ;) follow u.

怡詩婷婷 said...

謝謝您的分享~感恩唷!!..................................................

Nancy said...

Hi Yett..tu lah..tapi Capri juga paling obses. And Lady of Sholatt...kan?? Best Ahadiat Akashah tu...thanks for following, will do the same and gonna check out your blog as well. x

IdaFlorida said...

ya!! Awal Ashari!! ada lg ka buku terbaru c ahadiat akashah yg best tu aa?? satunya penulis novel melayu yg berjaya menambat hati ku..hehe

Nancy said...

Sya pun tidak tau ada kah tiada buku terbaru dia, kalu pi book store macam tiada nampak sudah. Alaf 21 je banyak. pui.